Mijn blog

Hier lees je alles over de meest gestelde vragen in mijn salon!

Wat is Biab? (Blushes by Magnetic)

BIAB (Builder In A Botlle) is een flexibele en verstevigende gel, die je kunt opbouwen tot een mooie, egale nagel. Er zit voeding in voor je natuurlijke nagel, zodat je na een tijdje gaat merken dat je natuurlijke nagels steviger en gezonder worden. Je kunt de BIAB als basecoat gebruiken onder je gelcolor kleur voor extra stevigheid, maar het kan ook zonder gelcolor kleur. De BIAB zijn ook mooi als onderlaag voor verschillende french manicures. BIAB is er in verschillende nude tinten en is Vegan, Cruelty free en Acid free. 

BIAB behandelingen zijn goed voor nagelbijters en mensen met broze nagels. De behandeling kan je helpen je mooie, natuurlijke nagels te laten groeien. Ook voedt het je nagels, waardoor je nagels steviger gaan aanvoelen.

BIAB blijft ongeveer 3-4 weken perfect zitten. 

Wat is babyboom?

Babyboom nagels en French manicure lijken best op elkaar. Een belangrijk verschil tussen de French manicure en de babyboom nagels is dat er bij de babyboom nails geen strakke lijnen zichtbaar zijn. Er is dus geen scherpe scheiding tussen het nagelbed en de witte vrije rand. Bij de babyboom nagelstyling techniek laat je de kleur van het nagelbed overlopen in de top. Dit zorgt voor een natuurlijk effect. 

De babyboom nagels worden daarom ook wel ‘Frenche ombre’ genoemd. 
Bovendien is het ook mogelijk te spelen met toffe nailart, dus babyboom nagels hoeven helemaal niet simpel te zijn!


Waarom is nagelriemolie zo belangrijk?

Nagelriemolie is een olie die de huid rondom de nagelplaat voedt, hydrateert en soepel maakt. De olie heeft een beschermend effect op de natuurlijke nagel. De nagelriemolie zijn  de eerste barrière die de nagelmatrix beschermt. Je moet je nagelriemolie altijd in een goede conditie houden. 
Uitgedroogde nagelriemen vormen vaak losse velletjes en hierdoor kunnen bacteriën gemakkelijk binnendringen. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat de nagelwortel ontsteekt.
Nagelriemolie heeft geen effect op de gezondheid van de nagelplaat, maar verbeterd de conditie van de huid rondom de nagelplaat. 

Ik raad altijd aan om minimaal 2x per dag nagelriemolie te smeren. Probeer het toe te voegen in je dagelijkse routine, zodat je het niet gauw vergeet.